Transformar els pobles i ciutats en llocs millors per viure-hi. Amb aquest objectiu, la Diputació de Tarragona continua col·laborant en la transició energètica dels municipis i hi segueix millorant equipaments i serveis, especialment als municipis petits. És el cas de Pira i Blancafort, a la Conca de Barberà, que aquest dissabte han rebut la visita de la presidenta Noemí Llauradó, de la diputada del Pla d’Acció Municipal, el PAM, Marta Blanch i del diputat Jordi Cartanyà per conèixer de prop millores ja efectuades i d’altres en marxa.

A Pira, acompanyats del seu alcalde, Josep Rodríguez i d’altres representants municipals, han conegut de prop la seva aposta per l’eficiència energètica, per a la qual han comptat amb la col·laboració econòmica i tècnica de la Diputació, a través de línies d’ajuts com el PAM o el PAESC. En concret, es tracta de la renovació de l’enllumenat públic i de nous projectes perquè diversos equipaments municipals s’abasteixin amb energia solar fotovoltaica. El recorregut per la vila ha inclòs la llar d’infants El Tossalet i l’escola de primària Antoni Tous, on tenen previst fer més segura la sortida dels nens i nenes gràcies a l’ajut del PAM de la Diputació

Malgrat la pluja, a Blancafort s’ha dut a terme la inauguració de la millora de la piscina, un equipament molt apreciat pels veïns i veïnes que ara compta amb nous vestidors i amb un bar obert a tota la ciutadania, ja que és l’únic del municipi. L’Ajuntament ha comptat amb el suport del PAM de la Diputació per dur a terme aquestes millores. Durant l’acte s’ha destapat una placa i s’han visitat les noves instal·lacions, amb la participació de l’alcalde de la vila, Enric París; d’altres membres de la corporació; d’alcaldes de municipis propers i de representants de la cooperativa Cellers Domenys. Segons ha destacat la presidenta durant el parlament inaugural, “haver culminat aquestes obres és una clara mostra del treball dels ajuntaments i de la Diputació per continuar millorant els nostres municipis malgrat les adversitats i les dificultats derivades de la pandèmia de la Covid-19”.

Imatge: Diputació de Tarragona