Acaben de forma definitiva les obres de l’Església Nova de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí després de sis mesos. En concret s’ha treballat per arranjar les cobertes de les capelles laterals i del transsepte del costat de l’Evangeli que es trobaven malmesos des de fa temps.

La principal causa del mal estat de l’edifici era la mala evacuació de les aigües pluvials de la coberta que va provocar filtracions a l’interior i l’aparició de termites que van minar moltes de les bigues. A més, també es va fer la neteja dels prop de 500m2 de les cobertes de les naus laterals i el transsepte.

El cost del projecte, que era de 85.000 euros, s’ha acabat superant per l’aparició de treballs extres durant les obres. El cost ha estat assumit per l’Arquebisbat de Tarragona i la pròpia Parròquia i han comptat amb la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la Diputació de Tarragona. L’obra ha estat dirigida per l’arquitecta Elisenda Rosàs i executades per l’empresa Construccions Teixidó Garrell.

Amb aquest pas l’Església es troba més a prop de reobrir les seves portes, després de tancar al públic l’any 2018 per l’aparició d’esquerdes i el despreniment de diverses peces de la cúpula. Ara, amb aquesta actuació finalitzada, es valorarà la resta del projecte de rehabilitació del que queda de la coberta i de l’estructura de l’edifici, per a una posterior intervenció.

ÀUDIO: El rector de les parròquies de l’Espluga de Francolí, Mossèn Marcus Vinicius Teixeira, explica l’avenç que signifiquen aquestes obres