Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Sevilla el Campionat d’Espanya d’Atletisme Adaptat organitzat per la Federació Espanyola d’Esport per a Cecs (FEDC per les seves inicials en castellà). Entre els guanyadors dels pòdiums de les diverses proves es trobava l’esportista espluguina Meritxell Lorca que es va classificar en segona posició en la prova de llançament de disc.

Lorca també va participar en la categoria de llançament de pes, però en aquest cas no es va classificar. En totes dues proves l’espluguina era l’única competidora amb ceguera total, mentre la resta de companyes ho feien amb una deficiència visual avançada. En aquest sentit, la pròpia Meritxell Lorca assegura que és clau la interacció amb el seu guia i entrenador, Joan Domingo, qui l’ajuda a col·locar-se a la zona de tir, a orientar-se i preparar-se pel llançament.

ÀUDIO: L’esportista Meritxell Lorca es mostra agraïda per la classificació obtinguda

Meritxell Lorca i Joan Domingo durant el Campionat d’Espanya d’Atletisme Adaptat 2021 celebrat a Sevilla (Imatge: Cedida)

L’esportista ja apunta un nou repte pel futur: aconseguir participar en els Jocs Paralítics de París l’any 2024, una fita per la qual espera estar preparada i haver aconseguit suficient experiència.