Aquest dissabte 5 de juny es va celebrar l’onzena edició del certamen cultural Forès Poesia i Música al municipi de la Conca de Barberà. Després que la situació de la pandèmia obligués a posposar-lo, enguany es va reprendre per tal de promocionar la música i la poesia catalana. Enguany, com a novetat, les activitats poètiques i musicals es van dur a terme al voltant de la plaça del Mirador de Forès. En aquest sentit, es va aprofitar per estrenar el nou espai d’equipament del Mirador, recentment finalitzat.

El tret de sortida el va donar l’alcalde de Forès, Julià Josep Plaza i Briansó, fent un balanç dels èxits assolits en les passades deu edicions i realitzant un esbós de com serà aquest certamen en pròximes edicions. També es va voler fer especial esment a la figura del gran poeta adoptiu de Forès Joan Margarit, en l’any en què ens ha deixat. En aquest sentit es va celebrar un acte llegint en veu alta algunes de les seves obres.

Entre altres activitats que es van celebrar durant tot el dia, a les 6 de la tarda el cantautor Quico Pi de la Serra va presentar el seu darrer disc, Cançons de combat, proposta que inclou cançons fetes fa molts anys i d’altres més recents. Acompanyat per l’harmònica de Joan Pau Cumellas, es va entregar sense concessions a repassar l’actualitat a través de cançons fetes en diverses èpoques.

Des de l’organització es valora molt positivament com es va desenvolupar la jornada de l’XI edició de Forès poesia i música i la gran acollida que va tenir entre tots els assistents.