Recentment l’Associació de Museòlegs de Catalunya va posar en marxa una nova proposta anomenada ‘Assalt als Museus’ i amb les quals es vol donar visibilitat als projectes dels museòlegs i museòlogues més joves de Catalunya.

El projecte està format per petits vídeo-càpsules de no més de tres minuts on es pot veure als professionals més joves del sector explicant els seus projectes i com han arribat on estan ara, una forma d’ajudar a promoure el contractament de gent jove als museus de tot el país.

Des de l’Associació de Museòlegs reclamen a les administracions l’aplicació urgent de mesures que facin possible l’accés dels i les joves als museus, amb unes condicions laborals dignes i denuncien que les xifres d’atur són especialment greu entre els professionals més joves d’aquest sector.

ÀUDIO: Damià Amorós, membre de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, explica la iniciativa de ‘L’Assalt als Museus’

Mensualment, es podran descobrir dues noves càpsules on museòlegs i museòlogues del país expliquen les seves experiències i mostren les col·leccions dels museus on treballen. Actualment ja es pot visualitzar la càpsula del Museu Particular amb l’Àlex Rebollo, gravat a l’Espluga de Francolí i descobrir Museu d’Alcover de la mà d’Irina Cervera.