Els consells comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell impulsen la Ruta del Cister Trail. Una activitat diferent per seguir el traçat del GR 175, de forma autònoma i amb un aplicatiu que dirigeix l’activitat. Es tracta d’un nou concepte d’activitat esportiva i sostenible per fomentar el territori i la pràctica de l’esport i es pot fer a peu, amb bicicleta o corrent i en diferents trams amb arribada i sortida als monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

ÀUDIO: La consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria, explica la iniciativa

La novetat és que els usuaris que hi vulguin participar ho han de fer de forma autònoma, s’han de descarregar l’aplicatiu Live Run i escollir la ruta que volen fer entre l’1 de juny i el 18 de juliol o entre el setembre i el novembre. Un cop es tinguin els resultats finals dels participants es podrà fer una classificació i premiar els guanyadors.

Hi haurà tres punts de sortida i arribada, un a cada un dels monestirs, on hi haurà un petit plafó informatiu amb un codi QR que enllaçarà a l’aplicació mòbil de forma gratuïta i a un website personalitzat. A través de la xarxa mòbil, el dispositiu detectarà els diferents punts de control i avisos per veu i s’informarà en temps real i amb dades oficials. Precisament, un dels objectius és evitar aglomeracions i contribuir a la desestacionalització del turisme.

Els reptes que s’han delimitat són:

  • Repte 1 (R1) Poblet – Vallbona (25,6 Km.)
  • Repte 2 (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 Km)
  • Repte 3 (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 Km.)
  • Repte 4 (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 Km.)

Aquest projecte ha estat ideat i realitzat per dues empreses del món de l’esport, del turisme i de l’oci, que seran les encarregades de coordinar el projecte: Drac Actiu SL i No limits SL i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la Diputació de Tarragona.