Les donacions de sang són una necessitat constant, per això aquest divendres 28 de maig la campanya de donació de sang farà aturada a l’Espluga de Francolí, amb l’objectiu de poder cobrir les 1.000 donacions diàries que fan falta a Catalunya, després que aquests mesos, com a resultat de la pandèmia, s’hagin reduït el nombre de donacions.

Concretament serà a partir de les 5 de la tarda al Pavelló del Casal amb entrada pel carrer Joan Maragall. De moment hi ha 23 persones apuntades però encara queden places per 25 donants més, ja que hi ha disponibilitat a totes les franges horàries. Per apuntar-se és necessari fer-ho a través de la pàgina oficial de Donacions de Sang. S’ha de fer inscripció prèvia, però l’organització no descarta poder atendre a algú sense plaça si la situació ho permet.

A part de donacions de sang també es pot donar plasma i inclús les persones que han passat la Covid-19 poden donar l’anomenat ‘plasma covid’, que s’utilitzarà amb persones que actualment estiguin patint la malaltia. Per agilitzar les donacions es pot dur omplert de casa el formulari individual i obligatori per cada donant.