El fotògraf Salvador Masdeu ha ingressat el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. El passat divendres dia 21 de maig es va dur a terme la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Montblanc i Salvador Masdeu Guasch per a la cessió en règim de comodat del seu fons fotogràfic.

El fons, que ingressarà pròximament a l’Arxiu Comarcal, abasta tot el material fotogràfic produït pel propietari durant la seva tasca com a fotògraf professional al centre Nou Estudi i, posteriorment, Nova Imatge de Montblanc. Són aproximadament 250.000 elements fotogràfics generats en gairebé quaranta anys de trajectòria professional. Concretament, es tracta de negatius de 35 mm i positius fotogràfics nascuts digitalment.

Salvador Masdeu va néixer a Barcelona, però viu a Montblanc d’ençà que tenia quatre anys. La seva afició a la fotografia li va néixer de ben jove, ja que amb només quinze anys va muntar un petit laboratori on practicava l’art de la fotografia de manera amateur. L’any 1978, un cop finalitzats els estudis fotogràfics a Barcelona, va iniciar la seva carrera professional a Montblanc, sota el nom de Nou Estudi, nom que anys més tard va canviar per Nova Imatge i que va acabar tancant l’any 2015.

Un cop s’hagi efectuat l’ingrés a les dependències de l’Arxiu, el centre procedirà al seu tractament arxivístic: l’ordenació, classificació, instal·lació, catalogació i difusió del material fotogràfic. A més, l’Arxiu vetllarà per mantenir el fons en les millors condicions possibles de seguretat i així garantir la conservació de tots els suports.