A partir d’aquest dijous 27 de maig el mòdul de suport del CAP Montblanc començarà a atendre visites dedicades a proves PCR, tests ràpids o a la vacunació contra la Covid-19. El mòdul es va instal·lar a inicis del mes passat a l’aparcament interior del centre sanitari i servirà per recuperar dues consultes que actualment es dedicaven a atendre pacients amb Covid-19.

Tot i la necessitat de comptar amb aquest mòdul, la situació actual de la comarca, en relació amb la pandèmia, és molt positiva, per això des de l’ABS Montblanc ja busquen nous usos per aquesta instal·lació de cara a un futur proper, com l’atenció d’altres tipus de consultes o per noves campanyes de vacunació.

El centre recupera les visites presencials

La bona situació de la comarca ha fet que es puguin recuperar, de forma progressiva les consultes presencials que s’havien vist suspeses per la pandèmia. Actualment l’ABS Montblanc rep poques vacunes, ja que la majoria es dediquen als centres de vacunació massiva, per això s’està recuperant un flux de feina que comença a apropar-se a la normalitat.

Avui mateix s’han aplicat una trentena de vacunes a l’Espluga, però la majoria de col·lectius es veuen obligats a desplaçar-se als centres de vacunació, en aquest cas el més pròxim és la sala Kursaal de Valls. Els vaccins s’envien directament a aquests punts i no es distribueixen a l’ABS Montblanc, on arriben en comptagotes setmanalment.