Una quinzena de treballadors del Monestir de Poblet s’han reunit avui a les portes del monument per denunciar la situació en què es troben després que La Fundació Populus Alba, encarregada de la gestió de les activitats del conjunt monàstic, anunciés un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà a més de la meitat de la plantilla.

Actualment, els representants dels treballadors es troben en negociacions amb la Fundació per minimitzar, el màxim possible, el nombre de persones afectades. Les reunions finalitzaran aquest dijous si les dues parts no acorden fer una nova pròrroga a la recerca de solucions.

ÀUDIO: Una de les representants dels treballadors, Alba Pifarré, explica en quin punt es troben les negociacions

En el cas de no arribar a un acord en les reunions es preveu que un total de 15 dels 22 treballadors de la plantilla siguin acomiadats, per això s’ha organitzat aquesta concentració amb la intenció de pressionar l’empresa per tancar les negociacions amb un tracte més just.