L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt va acordar en l’últim Ple Municipal eliminar les distincions d’honor a qui va ser governador civil de Tarragona entre 1944 i 1950, Francisco Labadie. Entre aquestes distincions es trobava el nomenament com a fill predilecte del poble. Labadie era conegut també com a membre de les Corts Franquistes durant els anys de la dictadura.

Concretament, la petició per retirar aquests honors la va fer un ciutadà del municipi que, després de recercar en els arxius històrics va trobar que Francisco Labadie constava com a fill predilecte de Santa Coloma de Queralt.

Un cop comprovada la veracitat dels fets, el consistori va dur la pregunta al Ple Municipal, moment en què es va votar per unanimitat retirar tots els honors que Francisco Labadie tenia al municipi.

El Ple, que es va celebrar el passat 29 d’abril, es va fer en format presencial, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i l’acte es va retransmetre en directe pel canal de Youtube de Comunicació de l’Ajuntament.