Fa unes setmanes l’Associació de la Vall del Corb iniciava una ronda de convenis amb ajuntaments i Consells Comarcals de la zona per assegurar la dinamització de la Vall, enfortir el sector agroalimentari i turístic i millorar el despoblament que viuen els pobles que la formen.

Ara, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’ha sumat a aquests signes de convenis després que ja ho fes el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de Maldà, de Nalec, de Santa Coloma de Queralt, de Sant Martí de Riucorb, de Passanant i Belltall, de Belianes i de Ciutadilla.

Aquest acord representa pel Consell Comarcal de la Conca el punt de partida en el desenvolupament de diferents accions que es duran a terme des del servei de Turisme del mateix Consell, amb l’objectiu principal de potenciar,  promocionar i dinamitzar aquest entorn de la comarca. Entre les primeres accions que es podrien impulsar, s’inclou la inclusió de l’entitat a la Xarxa de Turisme Sostenible de la Conca de Barberà (XatsConca) i a la Jornada de connexions i de Networking que se celebrarà els dies 24 de maig i 3 de juny.

Cal recordar que els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Santa Coloma de Queralt, Savallà del Comtat, Senan i Vallfogona de Riucorb formen part del paisatge de la Vall del Corb a la Conca de Barberà.