Montblanc facilitarà la instal·lació d’un altre tanatori en uns terrenys a tocar del cementiri municipal. L’Ajuntament de Montblanc ha modificat el pla general perquè aquest espai pugui acollir una instal·lació d’aquest tipus. Actualment n’hi ha un, també a prop del cementiri. L’objectiu del consistori és que hi hagi més competència en aquest servei, que actualment realitza només una empresa.

DEC: El regidor d’urbanisme de Montblanc, Frances Benet, assegura que no hi ha cap porblema amb l’empresa actual

El ple va desestimar les al·legacions de l’empresa funerària Mèmora, que actualment opera a Montblanc, que s’oposava a aquesta modificació. Govern i oposició van votar a favor de modificar els usos d’aquest terreny per acollir, en un futur, un nou tanatori.

Es crearà una comissió d’Igualat de Gènere

El ple del mes d’abril també va aprovar per unanimitat el reglament de funcionament i creació de la comissió d’igualtat del distintiu per la Igualtat de Gènere SG CITY 50-50. Aquest reglament té l’objectiu de crear una comissió per aconseguir la certificació com a municipi igualitari. Segons la regidora Pere, s’espera que “el 2022 es pugui aprovar el pla d’igualtat entre homes i dones a l’ajuntament de Montblanc”.

El Ple ha aprovat, també per unanimitat, la modificació del Reglament de Règim Intern de la Llar d’Infants ‘Els Merlets’ de Montblanc en el qual s’han incorporat petits detalls senzills i l’actualització de normativa i legislació. A més, com ha comentat la regidora Carme Pallàs s’ha incorporat “un nou punt per concurs de mèrits” per regular l’elecció de la nova directora.