El projecte Repoblem, un Camp d’Oportunitats ha arribat a la seva quarta i última fase en la qual s’han oferit solucions als quatre municipis pilots participants, entre el qual es troba Passanant i Belltall, que va ser definit amb el grau de vulnerabilitat més alt dels quatre participant. La llista la completa Vilabella, amb una vulnerabilitat mitja-alta, Vilaplana amb una vulnerabilitat mitja-baixa i Gratallops amb una vulnerabilitat baixa.

Amb aquests indicadors a la mà, el projecte ha creat uns objectius i estratègies de futur per a cada municipi, en el qual es recull un total de 7 programes conjunts de treball a implementar per fer front als diferents reptes i oportunitats que aquests presenten i contribuir així a la seva dinamització socioeconòmica.

Els set programes estan dedicats a l’habitatge, un dels reptes més importants dels espais rurals; a fer possible una activitat econòmica que permeti un treball digne a la gent del municipi, al qual es dediquen tres dels punts; a garantir certs serveis necessaris per a fer possible una vida digna al poble; a reforçar el sentiment de pertinença i orgull de ser d’aquests municipis i un últim programa dedicat a preservar el paisatge agrari davant de la possible proliferació de parcs eòlics i fotovoltaics.

Per tant, aquests programes esdevenen un document d’orientacions prèvies per als 4 ajuntaments, que els poden prendre com a base els seus continguts, convertint-se en el punt de partida per al desenvolupament d’alguns dels 7 programes o bé també per al desenvolupament d’un document de planificació més aprofundit, com pot ser un Pla Estratègic Municipal.