El pregó de la montblanquina Candela Figueras ha donat el tret de sortida, aquest dijous, a la 34a Setmana Medieval de Montblanc. La plaça de Sant Francesc ha estat l’escenari del primer acte de la Setmana Medieval, que enguany es farà només un cap de setmana.

Candela Figueras ha repassat amb humor la seva vinculació amb la festa i ha parlat de les seves arrels montblanquines com a filla de Ca la Candelària. Com a periodista, ha utilitzat la veu de diversos montblanquins per explicar què és la Setmana Medieval i ha acabat vestint-se d’acord amb l’època.

La periodista montblanquina Candela Figueras ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a la Setmana Medieval de Montblanc (Imatge: Jordina Moix)

El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, ha reivindicat la cultura segura i ha afirmat que “no ens podíem permetre aturar un any més tot l’engranatge de la festa”. L’acte s’ha pogut seguir també en streaming a través de les xarxes socials de Setmana Medieval.

Un cop acabat el pregó, la celebració ha continuat amb el ball de nobles i banderes, així com els balls de les Dúcties i Faranduleres que han servit per concloure aquesta primera jornada de la Setmana Medieval.