L’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí i l’empresa audiovisual DansPXL presentaran aquest diumenge al Museu de la Vida Rural el videodansa ‘Quan tot desapareix’, un projecte amb el qual s’ha volgut plasmar la riuada del passat 22 d’octubre de 2019 i les seves conseqüències a través de la dansa. Les entrades, que són gratuïtes, es van esgotar en menys d’una hora i va ser necessari realitzar una segona sessió, on gairebé s’han acabat les entrades.

‘Quan tot desapareix’, és un projecte que va néixer poc després de la riuada, com a part de les activitats organitzades per la Riuada Solidària i que des de l’empresa audiovisual DansPXL van voler adaptar en un videodansa. Un cop començades les gravacions del vídeo, es va iniciar la pandèmia de la Covid-19, fet que va aturar el rodatge. Mesos més tard, a l’octubre, es va finalitzar el projecte, tot adaptant-lo a la nova situació. Bona part de les imatges es van enregistrar l’any passat a la zona 0 de la riuada a l’Espluga, al voltant del riu Francolí. S’havia d’estrenar l’abril de l’any passat, però el confinament ho va impedir.

ÀUDIO: La coreògrafa de ‘Quan tot desapareix’, Jèssica Estadella, descriu el simbolisme d’aquest vídeo

Les creadores del projecte, la coreògrafa Jèssica Estadella i la productora Marta Arjona, recalquen que va ser un procés complicat i que la nova situació pandèmica va fer replantejar-lo, tot incorporant la mascareta com a símbol de la situació actual i mantenint la distància de seguretat entre un total de 63 ballarines, membres de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, que participen en el vídeo.

ÀUDIO: La productora de ‘Quan tot desapareix’, Marta Arjona, destaca el procés d’incloure la Covid-19 en el projecte

Ara, el projecte es presentarà al Museu de la Vida Rural el diumenge 18 d’abril a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda amb dues sessions amb més de 200 entrades venudes. A partir d’aquí, el videodansa ‘Quan tot desapareix’ iniciarà un viatge per diferents Festivals i concursos del país.