Durant aquests 2021 la Diputació de Tarragona invertirà, a través del Pla d’Acció Municipal, 1.750.567 euros en 20 ens locals de la Conca de Barberà. Aquesta és una petita part del total de quasi 24 milions d’euros que l’entitat preveu injectar en 202 projectes que és durant a terme a 136 municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Del total de diners destinats a la Conca de Barberà, prop del 75% s’utilitzarà per impulsar noves inversions a la comarca. L’àmbit més sol·licitat són les actuacions en vies públiques i accés als nuclis de població, amb més de 600.000 euros i 9 ajuntaments beneficiaris, seguit de les actuacions relacionades amb els equipaments socials, culturals i turístics dels municipis, amb prop de 400.000 euros. D’altra banda, 18 ajuntaments es beneficiaran dels ajuts per a despeses corrents, fet que suposa una injecció d’uns 440.000 euros.

Entre les inversions més demandades i en les quals s’invertiran gran part dels 23.869.817,73 euros destinats a tota la demarcació, hi ha projectes de pavimentació i instal·lació de serveis als carrers, seguit d’equipaments socials culturals o turístics que cal adequar i actuacions relacionades amb l’abastament d’aigua potable, entre altres iniciatives.

El Pla d’Acció Municipal 2020-2023, a part d’incrementar la seva dotació total, va incorporar una  nova planificació temporal, que va passar de ser anual a quadriennal. D’aquesta manera, la  Diputació fomenta una planificació estratègica dels ens locals a mig termini que permet  dissenyar millor el conjunt d’accions a realitzar, alhora que permet adaptar-se a les seves  necessitats en cada moment.