L’Ajuntament de Montblanc ha instal·lat, al Sòl de l’Horta, el primer parc d’entrenament físic a l’aire lliure de la vila. Es tracta dels anomenats parcs de cal·listènia, que promouen l’esport i la vida saludable a l’entorn urbà. S’ha instal·lat al carrer Daroca i era una demanda dels joves, segons una enquesta realitzada per l’Oficina Jove de la Conca per tal d’elaborar el Pla Local de Joventut de Montblanc.

La varietat més exitosa i demanada de cal·listènia és l’Street workout que s’acostuma a practicar en grup, en parcs com el que s’ha instal·lat a Montblanc, aprofitant l’equipament degudament ubicat. Aquest parc de cal·listènia és el primer que s’instal·la a la Conca de Barberà. Així, es potencia l’esport al carrer, les activitats saludables a la via pública i es fomenten dinàmiques i valors de col·lectivitat.

La instal·lació d’aquest parc al Sòl de l’Horta ha comportat una reorganització del mobiliari públic, per tal que aquest estigui més ben ordenat a tot l’entorn. Així, la zona de pícnic s’ha situat més propera al parc infantil, mentre que aquest parc, ha estat repintat per millorar-ne l’aspecte i condicions.

Així doncs, amb aquestes intervencions, l’Ajuntament pretén respondre a una de les demandes dels joves de la vila i, a més, amb la ubicació al Sòl de l’Horta pretén dotar aquest barri de Montblanc de millors serveis i equipaments.

2 COMENTARIS

  1. A Barberà de la Conca ja es va instal·lar un parc de calistènia fa un mes i mig. Per tant no es tracta d’una iniciativa pionera.

Comments are closed.