Esperançadora millora de les dades epidemiològiques a la Conca de Barberà durant la darrera setmana. Tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi (Rt) cauen, malgrat que es mantenen a nivells molt alts. Pel que fa al primer índex, aquest diumenge és de 622 punts, 1.061 menys que al recompte de la setmana anterior, però encara lluny dels 100 punts per declarar la pandèmia controlada. La Rt torna a situar-se per sota de l’1 (0,73) després d’ascendir fins als 4,52 contagis per positiu a mitjans de març. La xifra de casos totals confirmats durant la darrera setmana a la comarca és de 64 contagis.

En contraposició a aquesta millora, però, s’hi troba l’augment de les defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, segons Salut, 29 persones han mort a la Conca de Barberà per Covid-19. D’aquestes, dues morts s’han produït la darrera setmana. Una altra taxa que cau és la positivitat en proves PCR i testos d’antígens. L’última setmana, la mitjana de positius se situa per sota del 4%: només el 3,79% de les 1.795 que s’han sotmès a testos a la Conca en aquest període han resultat positives per Covid-19. L’OMS considera el 5% com a llindar per declarar la pandèmia controlada. A la comarca, a mitjans de març, va arribar a situar-se per damunt del 12%. Actualment els hospitals atenen 6 pacients per Covid-19 de la Conca de Barberà, dos menys que a l’últim recompte de la setmana passada.

Per municipis, l’Espluga de Francolí és el poble que presenta pitjors dades epidemiològiques, ja que actualment presenta un risc de rebrot de 1.358 punts i una velocitat de reproducció de la malaltia de 2,5 RT. En canvi, Montblanc que tenia les pitjors dades de la comarca fa unes setmanes actualment es troba molt favorablement perquè té un risc de rebrot de 975 punts i una velocitat de reproducció de 0,62.

El 13,8% dels conquencs i conquenques ja s’han vacunat amb la primera dosi

El 13,87% de la població de la Conca de Barberà ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid, segons les dades del Departament de Salut de Catalunya d’aquest diumenge. El 6,17% dels habitants de la comarca han rebut les dues. En números globals a la comarca s’han administrat 2.716 vacunes de la primera dosi i 1.210 vacunes de la segona dosis.