La façana oest de la residència Jaume I de l’Espluga de Francolí ja es troba completament rehabilitada. Les obres van acabar la setmana passada donant per finalitzada l’actuació que s’ha allargat durant més d’un any, en conseqüència de la situació pandèmica que s’està vivint. L’actuació ha tingut un pressupost total de poc més de 500.000 euros. D’altra banda, una segona inversió per millorar la fontaneria de l’edifici s’ha posposat a causa del context sanitari.

Les obres van ser adjudicades el 2019 i s’havien de dur a terme l’any següent, però un cop començades i amb l’esclat de la pandèmia es van aturar durant mesos, fins que el Departament de Salut de la Generalitat va realitzar un estudi per certificar que, en tractar-se de la part exterior de l’edifici, els operaris no tindrien contacte amb els residents i per tant es podria executar el projecte sense perill.

ÀUDIO: La directora de la residència Jaume I de l’Espluga de Francolí, Sefa Martí, explica el retard en les obres

Concretament, s’ha reparat la façana principal, l’esquerra i la posterior de l’edifici i les cobertes tant de la planta baixa com del quart pis, així com una terrassa de la part superior de la quarta planta i els balcons inclosos en la façana. L’actuació no va causar grans afectacions pels residents, més enllà d’una problemàtica visual per les bastides que es van instal·lar a l’exterior del centre. Una acció necessària, ja que feia temps que el recobriment de la façana anava saltant amb el perill que això comporta.

ÀUDIO: Sefa Martí explica quina era l’afectació de la façana de l’edifici

A l’espera de la renovació de les canonades

Tot i el retard ocasionat per la Covid-19, el Departament de Salut va desenvolupar un exhaustiu estudi abans de donar via verda a les obres. Per aquest mateix motiu, l’altra actuació que s’havia de realitzar al centre, que constava de la substitució de les canonades de fontaneria, es troba aturada a l’espera d’una millora en la situació pandèmica, ja que es vol evitar el contacte entre treballadors i residents.