Imatge recurs del Sistema de Sanejament d’aigua de Solivella

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar la setmana passada un total de 25 convenis de sanejament, entre els quals es troben dos municipis de la Conca de Barberà. Amb una inversió inicial de 24,4 milions d’euros, es preveu executar obres de sanejament, redactar projectes de construcció i elaborar estudis per eliminar les aigües blanques que arriben als sistemes de sanejament.

Concretament, a la Conca de Barberà s’han realitzat dos convenis per redactar projectes constructius per a la millora de sistemes de sanejament existents i la construcció de noves plantes. És el cas de Vilaverd, amb una inversió de 71.200 euros i de Barberà de la Conca amb un altre projecte de també 71.200 euros. Ambdós projectes són fruit d’un acord entre l’ACA i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

En total, a Catalunya s’invertiran més d’un milió d’euros per impulsar 19 projectes d’aquestes característiques, la resta seran projectes de sanejament i d’eliminació d’aigües blanques. Concretament, s’han acordat un total de 7 convenis de sanejament a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, entre els quals es troben el de Vilaverd i Barberà de la Conca.