El brot de Covid-19 a Montblanc, a les portes de Setmana Santa, està provocant ja cancel·lacions de reserves als allotjaments del municipi. L’alcalde, Josep Andreu, feia una crida aquest dimecres perquè els turistes no vinguin a Montblanc, i això ja s’està notant.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, fa una crida per evitar el turisme al municipi

Alguns establiments de la vila ja han rebut desenes de trucades anul·lant les seves reserves. És el cas de la Fonda Bohèmia Riuot, que en aquests dies ha hagut de cancel·lar fins a dotze reserves. En Ramon de Domingo, propietari de l’establiment, es mostra indignat per la falta d’informació que arriba als turistes. 

ÀUDIO: El propietari de la Fonda Bohèmia Riuot, Ramon de Domingo, explica la situació que estan vivint

Una situació similar s’està vivint al càmping de Montblanc, que tot just reobre portes aquest cap de setmana. Preveien un 35% d’ocupació, i des de l’aparició del brot han rebut ja desenes de trucades per cancel·lar reserves. Es preveu una baixada mínima del 10% de les reserves ja realitzades.

ÀUDIO: El director del càmping de Montblanc, Wallid Hanini, preveu una ocupació no superior al 25% 

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà s’ha mostrat crític amb la crida de no venir a Montblanc i ha reivindicat “el turisme a l’aire lliure a la Conca de Barberà”. Si bé a Montblanc s’han notat les cancel·lacions, no passa el mateix a la resta de la comarca. Almenys al càmping Serra de Prades no han rebut trucades per anul·lar l’estada dels turistes. 

ÀUDIO: El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, augura una bona Setmana Santa per la comarca

A l’Oficina de Turisme de Montblanc, si bé no han rebut cancel·lacions, sí que han notat menys moviment del que esperaven per Setmana Santa. De moment hi ha poques reserves per a visites guiades en els propers dies.