El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí formarà part de la tercera edició de Rural Experimenta que consisteix en un taller per dissenyar de manera col·laborativa projectes culturals d’experimentació i innovació en les zones rurals i que es durà a terme la setmana del 21 al 26 de juny.

D’aquesta manera el museu es convertirà en una seu ampliada del Laboratori Rural d’Experimentació i Innovació Ciutadana, amb seu principal a Vilafranca (Castelló), un projecte de creació impulsat pel Ministeri de Cultura i Esport i Medialab Prado.

La metodologia de laboratori segueix el model desenvolupat per Medialab Prado que consisteix en codissenyar i prototipar projectes culturals amb l’ajuda d’equips de treball interdisciplinaris. Hi formen part les persones promotores, un grup de col·laboradors i  un equip de mediació i mentoria. 

La convocatòria de projectes ja està oberta i es poden enviar fins al pròxim 11 d’abril.  Les temàtiques d’aquesta edició són: Cultura, creació contemporània i ciència rural  davant de la crisi climàtica i ecològica; Economia verda i circular; Objectius de  Desenvolupament Sostenible i Educació i cultura per a la sostenibilitat.