El Monestir de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc ha aparegut amb el sostre d’una de les ales del monestir esfondrat. Va ser el Consell de la Plebania de Montblanc que el passat dissabte 6 de març, en una visita al monestir, es van adonar que el sostre havia caigut.

En aquests moments no es coneixen els motius pels quals ha cedit part del sostre, i tampoc se sap amb exactitud quin dia podria haver caigut. Serveis tècnics de l’Arquebisbat de Tarragona i de l’Ajuntament de Montblanc ja treballen per esbrinar l’estat actual de l’edifici i com s’haurà d’actuar per evitar nous esfondraments. De moment s’han apuntalat les bigues del sector del sostre afectat per garantir la seguretat de l’edifici.

Mentre no es garanteixi la seguretat del monestir, quedarà prohibida l’entrada. I un cop fetes les tasques de retirada de la runa i apuntalament de l’immoble, s’haurà d’estudiar com garantir l’estabilitat del monestir.

Aquest esfondrament ha afectat al Monestir, que està deshabitat des que van marxar els integrants del seminari del Poble de Déu. Actualment només s’utilitza el Santuari de la Serra per fer-hi celebracions litúrgiques

L’esfondrament afecta a part del sostre del monestir (Imatge: Josep Ardila)