La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un informe desfavorable sobre la viabilitat de l’emplaçament del parc eòlic Coll de Targa per l’afectació a espècies de fauna amenaçada.

La promotora Energia Inagotable de Alfa preveia la ubicació de nou aerogeneradors de fins a 200 metres d’altura a Vinaixa i el Vilosell (Les Garrigues) a tocar del municipi de Vallclara. De fet els molins estaven projectats més a prop del municipi de la Conca de Barberà que dels mateixos termes municipals. Cada aerogenerador tenia una potència de 5,5 MW i en total el parc 49,5 MW, a més a més, aquest parc eòlic compartia la subestació transformadora i infraestructures d’evacuació amb els parcs solars projectats a Sarral, Conesa i Rocafort de Queralt, que finalment tampoc tiren endavant.

En la resolució de la Ponència Ambiental, l’organisme assenyala que l’afectació a l’espècie protegida és un element determinant. De fet afecta l’àliga daurada (parella Vilanova de Prades) i l’àliga cuabarrada (parella de Farena PR2), de totes les quals hi ha radioseguiment fet. Pel que fa a l’àliga daurada tot el parc eòlic està dins espai vital, amb 4 dels 9 molins dins àrea crítica. I respecte a la cuabarrada, també està tot dins de l’espai vital i gairebé tot en àrea crítica.