La regidora de Serveis Socials, Sanitat, Hisenda i Personal de l’Espluga de Francolí, Laura Ruiz de Porras, renuncia al seu càrrec a causa de les dificultats per combinar la seva posició política amb el seu treball com a directora de l’Àrea Bàsica de Salut Montblanc, en ple inici de la fase de vacunació contra la Covid-19.

ÀUDIO: La regidora de Serveis Socials, Laura Ruiz de Porras, exposa els motius de la seva dimissió

Ho fa després de dos mandats i mig al consistori, una dècada doncs en la política municipal, i gairebé dos anys al govern local. Va debutar l’any 2011 com a alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència amb qui va estar 4 anys a l’oposició, juntament amb Jordi Miró. En la següent convocatòria va confluir en la suma d’esquerres ja sota el nou projecte de Som Espluga i amb Miró al capdavant. La coalició va fer-se amb la victòria el 2015, però no amb el govern. Com a independent a Som Espluga, la regidora ara sortint haurà estat gairebé dos anys al govern després d’aconseguir la majoria absoluta el 2019, en el seu cas particular com a número 6 de la llista electoral.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras fa balanç de la seva etapa al govern

La mateixa Laura Ruiz de Porras reconeix que acaba abans d’hora el seu darrer mandat a la casa de la vila perquè ha confessat que no tenia pensat tornar a ocupar un dels primers llocs de la llista el 2023.

L’equip de govern posa en valor la feina realitzada per la regidora

L’equip de govern ha posat en valor durant el Ple Municipal la tasca realitzada per Laura Ruiz de Porras durant el mandat. L’alcalde del municipi ha explicat, emocionat, que la regidora sortint ha estat present durant dos dels anys més complicats de l’Ajuntament després del desbordament del riu Francolí l’octubre de 2019, les gestions referents amb hisenda amb el canvi de govern i la pandèmia de la Covid-19.

La número 8 de Som Espluga, Anna March, agafarà el relleu

El càrrec serà recollit per la número vuit de la llista del grup polític Anna March. L’equip de govern ha destacat que el seu paper anterior com a responsable d’economia i finances del centre de recerca IPHES i la implicació en el teixit associatiu del poble seran punt de valor afegit. Consideren que ajudarà a completar els perfils amb els quals compta actualment l’Ajuntament.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, valora el paper d’Anna March com a regidora

Cal destacar que March va ser número 8 a la llista de Som Espluga a les darreres eleccions del 2019 i, per pocs vots, va quedar-se a les portes d’entrar al consistori. Una situació que ja havia viscut quatre anys abans, quan era número 6 de la coalició d’esquerres i el partit va sumar 5 regidors.

A l’espera de com es reconfigura el cartipàs

Tot i fer-se efectiva la renúncia, la reestructuració del govern municipal haurà d’esperar encara unes setmanes. Serà en el pròxim ple municipal del mes de març quan Anna March prendrà possessió del càrrec. No s’ha explicat quines carteres assumirà, tot i que sembla probable que, entre d’altres, agafi la d’Hisenda que fins ara ostentava Ruiz de Porras, i és que és una de les facetes que l’alcalde ha destacat de la nova incorporació.