L’últim any, va augmentar el nombre de consultes per violència masclista procedents de la Conca de Barberà. En total, durant el 2020, el telèfon de suport a la víctima de la Generalitat (900 900 120) va rebre 13 trucades de la comarca, una desena més que el 2019 (3). De les 13 consultes, 12 van estar motivades per violència masclista.

Sobre el perfil de les dones, la majoria tenen entre 31 i 40 anys (un 40,84%). Per altra banda, un 46,37% de les dones ateses tenen fills menors d’edat que conviuen en el nucli familiar. La gran majoria de les dones que han trucat ha estat per denunciar violència que han patit per part de la seva parella o exparella (un 92,31%). Els altres casos, un 7,69% de les dones que van atendre era per haver patit violència en l’àmbit sociocomunitari.

Sobre el tipus de violència que han patit, el 100% eren dones víctimes de violència masclista psicològica. Tot i això, en el 15,38% dels casos també hi havia violència física. Segons les dades de l’Institut Català de les Dones, una persona també havia patit abusos per violència econòmica.

Tot i aquestes dades la Conca de Barberà és la comarca amb menys trucades del Camp de Tarragona, després del Priorat que només en té dues.