A la façana del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ja es pot veure exposada una forquilla, peça que es converteix en el primer objecte del ‘Museu Particular’, una iniciativa que vol donar a conèixer el patrimoni  etnològic associat a objectes quotidians com per exemple una forquilla, una llauna de conserva o un tampó.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, explica la base del projecte

Cada mes la peça exposada canviarà, per donar veu a diversos objectes, el seu origen i les històries que amaguen. En total, onze objectes, un per a cada mes, seran els protagonistes d’aquesta primera edició. Una proposta que reforça el vessant etnològic del Museu de la Vida Rural, tot preservant la memòria i posant sobre la taula processos de transformació social des del món rural.  

ÀUDIO: Un dels impulsors del projecte, Àlex Rebollo, destaca la importància de presentar objectes quotidians

Les xarxes socials, l’eina per donar a conèixer els objectes

En el context actual, la part més important de l’exposició es trasllada a les xarxes socials, a través de Twitter i Instagram el ‘Museu Particular’ difondrà els continguts temàtics i les reflexions al voltant de les peces exposades. També cada mes el Museu de la Vida Rural publicarà un article relacionat amb l’objecte protagonista a la seva pàgina web.

Amb aquest format s’espera atreure més públic i fer reflexionar sobre tot el debat que poden amagar els objectes quotidians que utilitzem cada dia i la història que amaguen darrere.