L’àrea de sostenibilitat, paisatge i agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha elaborat una sèrie de materials didàctics dedicats a la Carta del Paisatge per ensenyar als més petits a analitzar les diferències, els canvis i les transformacions que ha patit el paisatge i, així, poder reflexionar sobre la seva conservació, protecció i gestió.

Els materials que s’han preparat estan pensats per a conèixer les característiques dels paisatges de la Conca de Barberà, aprendre a descriure i a expressar el paisatge que s’observa, prendre consciència de les diferències entre els paisatges de la comarca i conèixer les diferents unitats de paisatge de la Carta de Paisatge i les seves característiques, entre d’altres.

Un total de 10 escoles de la Conca de Barberà se sumen a aquest projecte, després que el passat mes de novembre el Consell aprovés la Carta del Paisatge de la comarca, un document que té per objectiu augmentar la conscienciació i el coneixement sobre el paisatge a la comarca a partir del disseny i execució de programes d’educació en el paisatge a centres escolars.

En total es realitzaran 13 tallers, en algunes escoles per duplicat i el primer centre educatiu en realitzar-los serà l’Escola Sant Roc de Rocafort de Queralt i l’activitat tindrà lloc aquest mateix divendres, dia 5 de febrer.