El passat dijous van ser detingudes a l’Espluga de Francolí tres dones, de 19, 28 i 30 anys, de nacionalitats croata i romanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autores d’un robatori amb violència, atemptat contra els agents de l’autoritat, contra la seguretat del trànsit i falsificació documental.

Segons ha informat el cos policial, els fets van tenir lloc a un domicili del carrer Àngel Guimerà del municipi, quan una mossa fora de servei va sorprendre tres dones quan intentaven forçar el pany per entrar-hi a robar. En identificar-se com a agent de policia, es va produir un forcejament i les dones van fugir amb un vehicle.

Carrer Àngel Guimerà de l’Espluga (Foto: Laia Molné)

L’agent de Mossos d’Esquadra va avisar a diverses patrulles que van iniciar una recerca per trobar a les sospitoses. Van ser localitzades sortint del poble amb el seu vehicle. En l’escorcoll, els agents van trobar diferents elements que utilitzaven per accedir als domicilis. També es va intervenir una bossa de mà que posteriorment es va poder comprovar que havia estat sostreta en un robatori amb força anterior.

Les tres detingudes van passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls i l’autoritat judicial va decretar ingrés a presó per a la dona de 28 anys i llibertat amb càrrecs per a les altres dues detingudes.