L’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc ha informat que totes les proves fetes als residents i personal sanitari de la residència Jaume I de l’Espluga de Francolí han donat negatiu.

La setmana passada una persona de la residència va donar positiva, a causa d’aquest positiu no es va poder administrar la primera dosi de la vacuna a la residència espluguina. Aquest mateix dimarts personal sanitari es va desplaçar fins a la residència per fer PCR a tots els residents i personal per tal de comprovar si s’havia originat un brot.

Un cop que totes les proves han donat negatiu, ara la residència està a l’espera per poder rebre la primera dosi de la vacuna.

Les residències de la Conca faran cribratges a totes les persones que visitin residents

El Departament de Salut farà un test ràpid d’antígen (TAR) a tots els ciutadans que visitin persones que viuen a centres residencials. Si el resultat del cribratge és positiu no s’autoritzarà la visita i es derivarà el familiar al seu centre d’atenció primària. Aquesta és una de les novetats del pla per intensificar les mesures per frenar el creixement de contagis de la Covid-19 en aquesta fase d’alta transmissió comunitària.