L’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí canvia d’ubicació a partir d’aquest dilluns i ho fa per situar-se a la planta baixa de l’Antic Hospital. Aquest és el primer d’una sèrie de canvis en els espais municipals amb la intenció de millorar les condicions i l’organització dels despatxos municipals. A més, s’iniciaran les tasques d’ordenació i classificació de l’arxiu municipal.

El canvi més destacat és que l’atenció al públic es trasllada en un únic punt a la planta baixa de l’Antic Hospital. De manera provisional el punt d’atenció al públic estarà situat a l’interior del que fins ara era la sala polivalent, on se celebraven els plens municipals, però en les properes setmanes es muntarà l’oficina d’atenció al ciutadà on actualment hi ha l’arxiu municipal i a la sala polivalent hi haurà les oficines dels serveis tècnics de l’Ajuntament. 

L’antiga sala polivalent s’ha convertit en l’oficina d’atenció ciutadana (Imatge: Cedida)

L’Arxiu Municipal es traslladarà a un espai òptim per la seva conservació

Una de les altres accions importants és que l’arxiu municipal es traurà de la seva actual ubicació, on les condicions de conservació no són òptimes i s’iniciaran les tasques de reorganització i classificació de l’arxiu municipal per acabar traslladant-lo a un nou espai. Aquesta tasca compta amb l’assessorament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i durarà uns mesos.

La sala de plens s’ha traslladat a la segona planta de l’edifici de l’Oficina de Turisme, on ja s’hi ha instal·lat el mobiliari i en els propers dies s’hi farà la instal·lació tècnica. A la mateixa planta s’ha habilitat un despatx per a ús municipal on s’instal·larà el personal de suport al comerç iniciatives empresarials i habitatge i on s’atendran els tràmits relacionats amb les ajudes per la Covid-19.

I per últim, l’Oficina del Registre Civil quedarà unificada amb el Jutjat de Pau també a la segona planta de l’Oficina de Turisme. A més, el Registre Civil passarà a tenir un horari d’atenció al públic que serà els dijous de 9 del matí a 1 del migdia. 

Fotografia del despatx ubicat a l’Oficina de turisme (Imatge: Cedida)