L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha publicat aquest dimecres les bases de les ajudes econòmiques destinades als comerços i empreses del municipi per fer front a les pèrdues derivades de la crisi provocada per la Covid-19 i que es podran demanar des del 14 de gener fins al proper 10 de febrer.

 La dotació pressupostària d’aquests ajuts és de 34.000 euros, 22.000 dels quals provenen de la partida dels pressupostos participatius, que enguany no es duran a terme tal com es va acordar a la taula de reactivació econòmica de la Covid-19, on hi participen i hi tenen representació tots els grups polítics municipals.

Per altra banda, des de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de l’Espluga s’ha proposat augmentar aquest import amb 12.000 € més per incrementar la dotació d’aquesta convocatòria d’ajudes, provinents de la partida de dietes i assistències de regidors, de la qual hi ha aquest import disponible, ja que no se n’ha fet ús i també perquè les tinents d’alcaldia estan percebent un import inferior al que estava previst.

Uns ajuts que es podran demanar des de demà mateix, 14 de geners i fins al proper 10 de febrer de 2021 i s’hauran de dur les sol·licituds amb tots els documents necessaris a l’Oficina de Turisme, demanant cita prèvia, a partir del dilluns 18, o bé de forma telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Qui pot sol·licitar aquests ajuts?

Podran sol·licitar aquesta ajuda econòmica les persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat en un establiment situat a l’Espluga de Francolí i que tinguin la corresponent llicència d’activitat tramitada abans del 14 de març de 2020. Per tal d’establir els imports de les ajudes es tindran en compte diversos criteris que cada un d’ells tindrà un barem, amb l’objectiu de repartir els imports de manera equitativa.

En aquest sentit, es valoraran les pèrdues econòmiques que es puguin derivar de la crisi de la Covid-19, el temps durant el qual l’establiment ha estat obligat a tancar i també la inversió que ha estat necessària per adquirir material de protecció per la Covid-19.