El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en funcions, Damià Calvet, ha visitat aquest dijous a la tarda el municipi de Sarral i l’empresa Europastry. La vista ha sigut per conèixer quina és la situació que està vivint l’empresa sarralenca però també per conèixer les necessitats del municipi i de la comarca després del temporal Filomena.

El conseller ha admès que durant aquest temporal ha faltat més coordinació entre institucions, recursos i maquinària per afrontar la Filomena. Tot i això, ha agraït la feina dels equips dels parcs de carreteres que durant aquest temporal han treballat per tenir una bona mobilitat. Durant la visita també ha explicat que van estar al costat de les empreses essencials, com és el cas d’Europastry que van netejar els accessos per poder garantir subministrament alimentari essencial.

ÀUDIO: El conseller, Damià Calvet, parla de la coordinació per afrontar temporals

Damià Calvet durant la visita a Europastry (Imatge: @damiacalvet)

El conseller també ha apuntat que caldrà articular ajudes i plans d’ocupació per pal·liar els danys de la nevada als boscos, així com a l’agricultura. Als micròfons de l’EFMR i TAC12, Calvet ha admès preocupació per l’afectació de la neu als boscos com la caiguda als boscos de Poblet.

ÀUDIO: Calvet explica que s’ha minimitzar el risc d’incendi

A banda de parlar del temporal Filomena, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que treballaran per millorar la mobilitat de Sarral però també la de la Conca de Barberà. Com per exemple millorar la carretera c-241d, una via principal per les empreses del territori.

ÀUDIO: El conseller parla que les millores de la c-241d seran a curt termini

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha estat acompanyat de l’alcalde de Sarral, Santi Fornés, i del president del Consell Comarcal de la Conca, Magí Trullols.

Arribada del conseller a l’Ajuntament de Sarral (Imatge: Pep Morató)