A causa del temporal de neu, que ha deixat gruixos importants a les zones més altes de la Conca de Barberà, i les previsions de baixes temperatures per a demà dilluns, l’Ajuntament de l’Espluga i el de Vimbodí i Poblet han informat que suspenen les classes per aquest dilluns.

El Consell Comarcal de la Conca també ha suspès per aquest dilluns totes les rutes del transport escolar per la perillositat que hi ha a les carreteres arran del temporal Filomena. En total són 20 rutes que transporten 453 estudiants de centres de primària i secundària. Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà han remarcat a l’EFMR que la decisió s’ha pres per garantir la seguretat dels alumnes i xofers de les rutes escolars.

A l’Espluga de Francolí la suspensió escolar afectarà les dues llars d’infants, a l’Escola Martí Poch, a l’Escola Vedruna i a l’Institut Joan Amigó, afectant a més de mig miler d’alumnes. L’Ajuntament també ha informat que no es podran oferir els serveis mínims perquè no es poden barrejar els grups bombolla degut a la pandèmia. Tampoc obrirà la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola.

Tampoc hi haurà recollida del porta a porta

El Consell Comarcal també ha informat aquesta tarda que suspèn el servei de recollida de residus del porta a porta a causa de les inclemències meteorològiques. L’anul·lació del servei afectarà a Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. L’ens comarcal s’emplaça a demà per informar quan es reprendrà el servei.

Imatge: Gerard Bosch