La tradicional Fira de Sant Vicenç de l’Espluga de Francolí haurà d’esperar per poder-se celebrar. L’acte, que acostuma a tenir lloc el quart cap de setmana de gener, ha quedat suspès per les noves restriccions contra la Covid-19 acceptades pel Govern de Catalunya. Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Espluga, expliquen que feia mesos que es treballava per adaptar el format a la situació de pandèmia que s’està vivint, però la incertesa i la situació en la qual es troba la comarca obliguen a suspendre els actes programats.

ÀUDIO: El regidor de Cultura i Festes de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica la decisió de suspendre la Fira de Sant Vicenç

Aquest any es presentava un format adaptat, amb la participació de comerços, artistes i la cultura com a protagonista però sense recinte firal i amb distanciament entre els diferents actes programats. També es preveia allargar la Fira més dies i realitzar accions comercials en un format adaptat entre l’online i el presencial.

Finalment la Fira de Sant Vicenç ha quedat suspesa i des del consistori esperen poder recuperar de forma espaiada alguns dels actes més imprescindibles que s’havien organitzat.

ÀUDIO: Enric Mercadé explica com es preveu recuperar els principals actes de la Fira de Sant Vicenç

A llarg termini, s’espera poder recuperar el nou format que s’havia iniciat en l’edició anterior, en el qual es fixava com a protagonista el foc, lligant-lo amb el municipi i explicant la seva importància en l’artesania i l’evolució del municipi.