El Govern de la Generalitat ha aprovat que el 2021 sigui considerat any Maties Palau Ferré. Serà l’any que es compleixi el centenari del naixement del pintor montblanquí. Així ho va demanar l’Ajuntament de Montblanc amb una moció aprovada al plenari del consistori.

Aquest 2020 la família de Palau Ferré ha commemorat el vintè aniversari de la seva mort. El pintor va morir l’1 de gener del 2000. Durant tot l’any la fundació Palau Farré ha realitzar difusió de la seva obra amb diversos actes i exposicions arreu del país. S’espera que aquest 2021 es faci encara molta més difusió de la figura del pintor montblanquí que es va fer conegut per cremar les seves obres.

La proposta ha estat elaborada per la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat encarregat d’impulsar i proposar els esdeveniments i personalitats que han de ser objecte de commemoració per part de la Generalitat.