La pel·lícula documental 3450km, de Montblanc al món es presenta aquest 27 de desembre a la Sala de les Corts Catalanes de Montblanc. Un migmetratge protagonitzat per l’aventurer montblanquí Adrià Gutierrez i rodat en primera persona al llarg dels anys i el seu pas per països com Mongòlia, Islàndia, El Canadà, Xile o Argentina.

La producció està dirigida pel cineasta David Aymerich i produïda per AYHE productions amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc i la col·laboració de la televisió TAC12. Una experiència única que narra les peripècies d’aquest jove montblanquí al voltant del món completament sol, únicament acompanyat per una bicicleta i les seves alforges.

La pel·lícula es va rodar càmera en mà entre els anys 2014 i 2017 per part de l’Adrià Gutierrez i, posteriorment, l’any 2019 Aymerich va dirigir una sèrie d’entrevistes a Suïssa, on viu actualment Gutierrez, que narren les vicissituds del protagonista al llarg dels seus viatges. L’equip de la pel·lícula el formen cares conegudes del territori com la fotografia d’en Daniel Bernús (La mida del temps, 2019), les il·lustracions de l’Eduard Polo o la banda sonora original d’en Valen Haralambidis (El dulce sabor del limón, La mida del temps).

3450km de Montblanc al món es presentarà en un doble passi i aforament limitat de 50 persones -complint totes les mesures del PROCICAT- el proper diumenge, 27 de desembre, a les 18:00h i 19:30h a la Sala de les Corts Catalanes de Montblanc (Plaça Sant Francesc, Montblanc). Les entrades ja estan disponibles a la web de l’Ajuntament de Montblanc.

Un cop passada l’estrena, la pel·lícula es podrà gaudir ben aviat a TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona i la Conca de Barberà.