La Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga (UBE) ha tornat a impulsar aquest any la campanya de Nadal amb el lema ‘Per Nadal a l’Espluga, comerç local’. Una iniciativa amb la qual es preveu millorar la situació de molts negocis, que han patit tancaments des de l’inici de la pandèmia i també les afectacions del tancament municipal dels caps de setmana.

ÀUDIO: El president de la Unió de Botiguers i Empresaris de l’Espluga de Francolí, Albert Amigó, destaca que no es podran recuperar les vendes perdudes durant tot l’any

Enguany es tornarà a celebrar el joc de l’amic invisible amb algunes variants, ja que els clients hauran d’agafar una targeta que hi haurà penjada als arbres de Nadal de les 35 botigues participants. Entre els 700 premis a repartir hi ha felicitacions nadalenques, productes de la mateixa botiga o d’altres empreses del municipi, així com vals de descompte.

D’altra banda, les diferents botigues de la UBE tindran elements comuns d’il·luminació nadalenca en els seus aparadors i, el dia 29 de desembre, hi haurà animació musical pels carrers del centre per incentivar i animar les compres. Els espluguins i espluguines podran gaudir de l’espectacle itinerant anomenat ‘Les històries de Nadal, cançons, rondalles i jocs temàtics’ des de les 11 del matí fins a la 1 del migdia.

Una iniciativa amb la qual es pretén recuperar la compra a nivell local. Des de l’Ajuntament de l’Espluga s’ha realitzat una crida a la ciutadania per minimitzar les compres per internet a grans plataformes i maximitzar les compres a les botigues dels veïns i veïnes.

ÀUDIO: El regidor de comerç de l’Espluga, Enric Mercadé, destaca la importància del comerç local