L’Ajuntament de Montblanc rectifica i anuncia que l’IBI del 2021 augmentarà un 13 % i no un 20%, com es va aprovar fa unes setmanes. Es tracta d’una rebaixa del 8% que l’equip de govern atribueix a la venda d’uns terrenys per a la indústria que suposaran uns ingressos de 217.000 euros al consistori i, en conseqüència, els permetrà rebaixar la pujada de l’IBI anunciada.  

L’Ajuntament de Montblanc ha defensat que el coeficient de l’IBI és assenyat, semblant a moltes capitals de comarca amb serveis com els de Montblanc. Han posat d’exemple Tàrrega o Cervera, on l’IBI és més alt. Diuen que han treballat incansablement per poder anunciar aquesta rebaixa. 

ÀUDIO: L’Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica els motius d’aquesta rebaixa

L’equip de govern assegura que la campanya per presentar al·legacions a la pujada de l’IBI de Junts per Montblanc no ha influït en la seva decisió. Asseguren que encara no han escoltat cap proposta de l’oposició, més enllà de presentar al·legacions. El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, assegura que encara no han escoltat cap proposta de l’oposició per evitar pujar l’IBI.

ÀUDIO: El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, assegura que l’oposició no ha presentat cap proposta alternativa

Aquesta modificació de l’impost de béns immobles es portarà al plenari del proper 23 de desembre, quan també està previst que s’aprovin els pressupostos pel 2021.