El pressupost de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí tindrà una partida d’inversions força més abundant que la de l’actual exercici. Augmentarà fins als 2,7 milions d’euros, quan enguany ha estat d’uns 750 mil euros. Els nous comptes, que s’aprovaran en el proper plenari d’aquest mes de desembre, podran ser més generosos perquè no estaran afectats per les limitacions del Pla Econòmic Financer i diposaran d’un percentatge important de recursos provinents de subvencions.

Aquests són els primers detalls que ha avançat l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, en l’entrevista al programa l’Ajuntament a Casa de l’EFMR. Vidal ha detallat que la part corresponent a inversions serà gairebé quatre vegades superior a la dels pressupostos que van elaborar per aquest 2020. “Són uns pressupostos que compten amb gairebé la meitat de finançament a través de subvencions“, ha remarcat Vidal. En els pròxims dies s’explicaran totes les xifres dels nous comptes.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, explica la partida d’inversions del 2021

L’aigua de l’Ebre i els desperfectes de la riuada, principals inversions

ESCOLTA l’entrevista a l’alcalde de l’Espluga (aquí)

La inversió principal del 2021 serà la construcció del ramal de la canonada de Consorci d’Aigües de Tarragona per portar l’aigua de l’Ebre a l’Espluga pel qual es destinaran al voltant d’1 milió d’euros de la Generalitat i mig milió d’euros de la Diputació de Tarragona. L’alcalde ratificava que “serà una de les inversions importants que gairebé estarà tota finançada per diners externs”.

ÀUDIO: Vidal explica que també hi haurà inversions per refer els desperfectes de la riuada

En aquest pressupost també hi haurà uns 600 mil euros per restituir les afectacions de la riuada, unes intervencions que estaran cobertes amb l’aportació de la Generalitat i també de la Diputació. Tot plegat, a l’espera d’incorporari la part corresponent d’ajuts que ha d’aportar l’Estat.

Uns pressupostos menys limitats

A diferència dels comptes de l’actual exercici, de cara al 2021 l’Ajuntament de l’Espluga no haurà de retallar la despesa gràcies a la suspensió de les regles fiscals per al 2020 i 2021 que va aprovar el Govern central el passat setembre com a mesura extraordinària per fer front a la crisi derivada de la Covid-19.