El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que es va celebrar el passat dilluns, va aprovar per unanimitat una moció contra l’eliminació del sector de trànsit de Mossos situada a Montblanc. Aquesta moció és una resposta a la intenció del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya de reduir de 22 a 16 els sectors de Trànsit al territori català i que entre els 6 sectors a suprimir hi ha el de Montblanc.

Aquest servei es dedica a la vigilància de les carreteres de la comarca i des de Junts per la Conca reclamen que aquest servei no s’elimini i per tant passi a ser extern, ja que és necessari la realització de controls de carretera, l’atenció als accidents de trànsit i les tasques preventives que es fan per evitar els riscos a la via.

ÀUDIO: La consellera d’infraestructures i telecomunicacions i representant de Junts per la Conca al Consell Comarcal, Carme Amenos, explica la necessitat d’aquest servei

Des del sindicat de Mossos d’Esquadra expliquen que aquesta decisió no obeeix a polítiques relacionades amb el trànsit per carretera i sí a una manca d’efectius de Mossos d’Esquadra que hi ha en general a tota Catalunya, donat que hi ha hagut set anys consecutius sense cap promoció de mossos.

La moció arriba per part del grup Junts per Montblanc, que ja la va presentar al Ple Municipal, i ha estat recollida per Junts per la Conca, aconseguint l’aprovació de tots els grups polítics del consell. Entre els acords més importants d’aquesta moció hi destaca l’oposició a qualsevol mesura que provoqui una disminució d’efectius a la comarca.