Redescobrir la natura, els boscos, l’aire pur i la tranquil·litat està a l’ordre del dia. Un exemple clar és la Ruta del Cister, una travessa de diversos dies per conèixer una mica més el nostre territori sovint desconegut. Durant aquest any la realització d’aquesta ruta ha rebut un nombre més elevat de població de la zona, en contra ha disminuït notablement el nombre de senderistes de fora de la comarca degut a les restriccions. Unes xifres que es podran concreten a inici d’any, moment en què es fan els recomptes pertinents.

Cal recordar que és un recorregut circular, de 105 km que segueix el traçat del GR®175, és començar i finalitzar en qualsevol lloc i es pot fer en ambdós sentits de la marxa indistintament. Actualment s’ha adaptat per comptar amb diferents allotjaments especialitzats per atendre a senderistes i cicloturistes de BTT, oferint serveis específics perquè aquests gaudeixin al màxim la seva estada activa.

ÀUDIO: La tècnica de turisme del Consell Comarcal, Mireia Bonet, explica com és aquesta adaptació

Aquests allotjaments participen en el Carnet 6T que des de fa poc presenta un nou disseny. El carnet 6T és la targeta de pas i un bonic record que et permetrà aconseguir el diploma 6T. És totalment gratuït i es pot descarregar des del portal web.

La ruta explora diferents paisatges que envolten els monestirs protagonistes, la visita de petits pobles, el coneixement de diverses cultures i maneres diferents de fer. Durant el recorregut es visiten camps de vinya, ametllers, cereals i oliveres, i se circula per espais protegits com el Paratge Natural de Poblet, les muntanyes de Prades i el Tossal Gros de Miramar, així com la serra del Tallat, el Tossal Gros de Vallbona i, la serra de Comaverd.