El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Conca de Barberà va duplicar la demanda de consultes durant l’època del confinament. En aquest sentit es va passar d’atendre 73 trucades del març al maig de 2019 a 142 durant el mateix període de 2020.

La majoria d’aquestes trucades van ser motivades per la situació que s’estava vivint, ja fos per problemes de parella, família o la dificultat de combinar la feina amb la conciliació familiar durant 24 hores al dia. Cal destacar que el SIAD és un servei generalista per totes les dones de la comarca i no només per les que pateixen violència masclista, motiu pel qual s’han doblat les consultes durant aquest període.

ÀUDIO: La tècnica del SIAD Laura Angles explica l’increment de trucades a aquest servei

Pel que fa al nombre de noves usuàries les xifres han sigut similars a altres anys i s’hi han afegit entre 13 i 14 dones. El que sí que destaca aquest any ha sigut els temes principals de consultes, ja que la situació de pandèmia i confinament ha fet, a vegades, difícil la convivència i la conciliació familiar pel qual moltes de les afectades van demanar suport psicològic.

ÀUDIO: Laura Angles destaca com ha sigut el canvi en la tipologia de les consultes

Una feina que des del SIAD de la Conca de Barberà s’ha continuat realitzant durant tot l’any tot i les dificultats viscudes durant els primers mesos del 2020. En aquest sentit l’entitat es va adaptar per realitzar les consultes en format telefònic o virtual i actualment s’han pogut reprendre les visites físiques mantenint totes les mesures sanitàries vigents.