‘Un cop de mà et pot canviar la vida’ és el nom del curtmetratge sobre violència masclista que s’estrenarà aquest dimecres al canal de Youtube del Consell Comarcal de la Conca de Barberà per commemorar el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El curt, impulsat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, està interpretat per la companyia de teatre amateur Naltrus Teatre de Santa Coloma de Queralt. La gravació, edició, realització, posproducció i codirecció de la peça audiovisual ha anat a càrrec de la productora startap.cat, també de Santa Coloma.

Magí Balcells, del grup de teatre, i Eduard Domingo, de la productora, asseguren que han treballat contrarellotge i es mostren molt satisfets del resultat. És la primera vegada que la companyia de teatre realitza una interpretació per un curtmetratge, lluny de l’escenari d’un teatre.

ÀUDIO: El director de la companyia Naltrus Teatre, Magí Balcells, explica com ha sigut la creació

Es tracta d’un projecte inèdit del SIAD per continuar denunciamt la xacra social que suposa la violència masclista i amb el qual volen arribar a un públic molt més ampli. Al curmetratge s’hi poden veure diverses formes de violència masclista i fa un crit a l’esperança per animar les dones que ho pateixen a trencar el silenci i denunciar-ho.

El curt es podrà veure a partir d’aquest dimecres al Canal de Youtube del Consell Comarcal de la Conca. Aquesta presentació forma part del calendari d’activitats del SIAD per commemorar el 25N que inclou xerrades, tallers i contacontes virtuals.