Imatge dels objectes robats (Imatge: Mossos d’Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dijous 19 de novembre, tres homes i una dona de nacionalitat colombiana, d’edats compreses entre els 20 i els 26 anys i veïns de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors de vuit robatoris amb força, dos delictes de danys i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar a finals del mes d’agost quan els agents van identificar quatre persones, tres homes i una dona, al municipi de Martorell que podrien estar relacionats amb robatoris a domicilis. Durant el mes de novembre, els investigadors van tenir coneixement de sis robatoris amb força a domicilis de municipis de diferents comarques com són Cervera, Montblanc, Olesa de Montserrat, Tàrrega i Tona.

Els lladres, sempre als matins, havien forçat els bombins de les portes d’accés dels domicilis i havien aconseguit endur-se joies i aparells de telefonia, entre altres coses, del seu interior. Gràcies a les gestions d’investigació i la informació aportada pels diversos testimonis, els agents van aconseguir vincular els robatoris amb les quatre persones investigades.

Finalment, el 19 de novembre, els investigadors els van detenir in fraganti pocs minuts més tard de cometre dos robatoris amb força més a domicilis del municipi de Tona. Durant l’escorcoll, els agents van localitzar eines susceptibles d’utilitzar-les en robatoris amb força, diners i joies en diferents bosses, butxaques i fins i tot a l’interior de les sabates.

L’endemà, els agents van realitzar una entrada i registre al domicili, com a mínim d’un dels investigats, al municipi de l’Hospitalet de Llobregat, on van localitzar objectes que provenien dels domicilis violentats. Cal destacar que els objectes recuperats durant la detenció a Tona, així com els localitzats durant l’escorcoll del domicili de l’Hospitalet de Llobregat han estat retornats als seus propietaris.

Els investigadors també van determinar que els quatre detinguts formarien part d’un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força a interior de domicili. Els quatre arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions Àrea de Comunicació Sant Feliu de Llobregat, 24 de novembre de 2020