L’Ajuntament estudia la manera de reubicar diversos dels edificis municipals per facilitar les gestions d’atenció ciutadana que actualment es troben dividides en localitzacions diferents. Per dur a terme aquest canvi s’ha realitzat un estudi sobre les necessitats de les diferents entitats de l’Espluga per extreure quines són les mancances que falten per cobrir.

ÀUDIO: L’Alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica com s’ha dividit aquest projecte de reubicació

Imatge de l’actual Sala de Plens situada a l’Antic Hospital de l’Espluga de Francolí

Actualment l’aposta que pren més força és tornar a utilitzar la part baixa de l’Antic Hospital com a punt d’atenció al públic i oficines municipals. Per fer-ho seria necessari extreure l’arxiu municipal i reubicar-lo així com traslladar la sala de plens a una altra ubicació, possiblement a la sala polivalent de l’Oficina de Turisme.

Amb aquest canvi, l’edifici de l’Ajuntament serviria únicament per alcaldia, regidories, secretaria i recursos humans. En tot cas, aquesta reubicació està en fase d’estudi i s’estan realitzant les tasques de pressupostos pertanyents per extreure si es podria realitzar aquest canvi.

Pel que fa a les dades concretes en què es duria a terme aquesta reubicació, actualment es planteja que es pugui iniciar a finals d’anys o inicis del 2021, tot i que s’allargaria mesos perquè és un procés lent que s’ha de realitzar de forma gradual.

ÀUDIO: L’Alcalde de l’Espluga explica quines són les previsions per dur a terme aquest canvi