Aquest divendres 20 de novembre i el dissabte 21 es realitzarà a l’Espluga de Francolí el Gran Recapte d’aliments anual. En un any en què la pandèmia ha agreujat la situació de moltes famílies des de Càritas l’Espluga fan una crida per motivar les donacions i intentar arribar als 2.000 quilos que es van recaptar durant el 2019.

Cal destacar que el funcionament serà diferent que anys anterior, degut a la impossibilitat de tenir voluntaris a les botigues i per evitar el màxim possible el contacte social. Per això les dues grans cadenes del municipi oferiran un mètode de donació a través de la caixa de pagament, on es podrà donar l’importa desitjat i s’entregarà un tiquet com a resguard de pagament.

Els diners recaptats aniran a la seu central del Banc dels Aliments que repartirà l’import total recaptat a l’Espluga al local de Càritas amb els productes bàsics que més es necessitin. La secretaria de Càritas l’Espluga, Pilar Garrell, explica com funcionarà aquest nou model de donacions.

ÀUDIO: La secretaria de Càritas l’Espluga, Pilar Garrell, explica el funcionament del Gran Recapte

Les voluntàries de Càritas l’Espluga Pilar Garrell i Roser Gili parlen sobre l’edició d’enguany del Gran Recapte (Imatge: Laia Molné)

El petit comerç també hi participa

També participaran les botigues municipals de més petites dimensions com per exemple el Bon Area o la botiga Joan Poblet, així com tots els comerços d’alimentació de l’Espluga on es podrà comprar el producte físic que es quedarà guardat a la botiga i un cop acabat el Gran Recapte serà traslladat al local de Càritas.

Alguns dels aliments que no se solen pensar com de primera necessitat, però que són de vital importància són, per exemple, el pa, la carn fresca o els productes congelats. També alimentació per nadons i inclús productes de neteja com el sabó de rentar roba, el gel de bany, la llegiu o xampús.

Àudio: Pilar Garrell parla d’alguns dels productes bàsics que es poden aportar