Un tram de la muralla de Sant Francesc de Montblanc s’il·luminarà aquest dimarts de color lila per commemorar el Dia Mundial de la Prematuritat. Es tracta d’una iniciativa de l’associació Som Prematurs i que comptarà amb la col·laboració de fins a 27 ajuntaments de tot Catalunya, que es vestiran de color lila per commemorar la jornada.

En tot el món, 1 de cada 10 naixements té lloc abans de la data prevista de part, i les complicacions associades a aquests naixements són la primera causa de mortalitat infantil per sota dels 5 anys. A més, la prematuritat –especialment si és extrema– pot comportar discapacitats físiques i psíquiques, seqüeles de salut i retards en el desenvolupament psicomotriu i l’aprenentatge.

Enguany, la pandèmia de COVID-19 ha impedit que Som Prematurs pogués celebrar la festa multitudinària que organitzava cada any per donar ressò a la causa i oferir un punt de trobada a les famílies. Així, l’Associació ha demanat la col·laboració dels consistoris perquè el Dia Mundial de Prematur continuï essent objecte d’atenció pública.

Els 16 Ajuntaments catalans i la Diputació de Girona s’afegeixen així a la llista d’edificis públics de tot el món que il·luminen les seves façanes de color lila per solidaritzar-se amb la Prematuritat.