La temporada hàbil de recollida de la tòfona negra s’iniciarà el pròxim 15 de novembre i els tofonaires l’encaren amb bones perspectives. Els experts tenen clar que els cultius que s’han regat la temporada serà bona i la tòfona silvestre anirà focalitzada als llocs on ha plogut més durant l’estiu. Tot i això, la Covid-19 també marcarà la temporada, ja que amb els restaurants tancats costarà molt més de vendre el producte i el diamant negre de la cuina baixarà de preu.

El vicepresident de l’Associació de Tofonaires de Catalunya i tofonaire de la Conca de Barberà, Dídac Espasa, explica que enguany hi haurà una producció d’unes 4 o 5 tones entre la tòfona silvestre i la de cultiu.

ÀUDIO: Dídac Espasa, tofonaire de la Conca, explica com es preveu la temporada d’enguany.

A causa de la pandèmia els tofonaires també s’han hagut de reinventar, és el cas del Dídac Espasa, que ara han creat una nova pàgina web per vendre les tòfones i arribar a més públic, el que també volen incentivar és que la tòfona arribi a les cuines de les llars.

ÀUDIO: Espasa explica que s’han hagut de reinventar

Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades del 2020 (Foto: Gerard Bosch)